ΥΛΙΚΑ

Για τα μαφιν :
  • 280γρ. κολοκύθα βρασμένη
  • 180γρ. αλεσμένη βρώμη η αλεύρι ολικής
  • 40γρ. μέλι 
  • Αυγό
  • 1κ.γ. baking powder 
Για το topping :
  • Γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • Βανίλια σε σκόνη
  • 10γρ. μέλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 80γρ. τριμμένο καρύδι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τη κολοκύθα για 20 λεπτά. Στην συνέχεια την βάζουμε στο μίξερ μέχρι να πολτοποιηθεί και την ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε στην συνέχεια τη βρώμη ή το αλεύρι ολικής, το μέλι, το baking powder, το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μείγμα μας στις βάσεις για μαφιν και ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Για το topping:
Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι με τα καρύδια, τη βανίλια και το ξύσμα από πορτοκαλί και  στολίσουμε τα μάφινς αφού έχουν κρυώσει. 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
8 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 78 Kcal
Carbs: 17 g
Pro: 3.4 g
Fat: 1.2 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές