ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ. κοτόπουλο φιλέτο
  • 80γρ. πλιγούρι
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • ½ κίτρινι πιπεριά
  • ½ πορτοκάλι πιπεριά
  • ¼ φλ. λευκό κρασί
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1κ.σ. ρίγανη
  •  1κ.σ. θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και το κοτόπουλο που έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν. Κατά την διάρκεια που ψήνεται το κοτόπουλο προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται. Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, σε ένα μπολ βάζουμε βραστό νερό και ρίχνουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το κοτόπουλο ρίχνουμε το λευκό κρασί, το ελαιόλαδο και τα μπαραχικά και το αφήνουμε να πάρει μια τελευταία βράση. Τέλος, προσθέτουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε να ψηθεί με το κοτόπουλο για 5-7 λεπτά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
2 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 267 Kcal
Carbs: 29.9 g
Pro: 25.9 g
Fat: 5.4 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές