Κεικ Μπανάνας Νηστίσιμο


Υλικά για 6-8 μερίδες

  • 250γρ. αλεύρι ολικής 
  • 2 μπανάνες 
  • 1κ.σ. μέλι 
  • 1κ.σ ταχίνι 
  • Ξισμα πορτοκαλί 
  • 1φλ. γάλα αμυγδάλου 
  • 1/2φλ. κακάο 

Οδηγίες

Χτυπάμε τις μπανάνες στο μίξερ μέχρι να λιώσουν και στην συνέχεια της προσθέτουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι, το ταχίνι και το κακάο. Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου και χτυπάμε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι. Το βάζουμε σε μια φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμους για 30 λεπτά. 

Tip

Η μπανάνα είναι ένα φρούτο πολύ θρεπτικό καθώς περιέχει κάλιο, ριφοβλαβινη, νιασίνη κ φυτικές ίνες. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις στα γλυκά καθώς περιέχει φυσικά σάκχαρα και μπορεί να δώσει την γλυκιά γεύση που θέλουμε γλιτώνοντας την ζάχαρη! 

 

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή