Ψωμί ντίνκελ


Υλικά για 4 μερίδες

  • 300γρ. αλεύρι ντίνκελ
  • 5γρ. ξηρή μαγιά
  • 200ml χλιαρό νερό
  • Κολοκυθόσπορος 

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 40-50 λεπτά. Στην συνέχεια κόβουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και προσθέτουμε από πάνω τον κολοκυθόσπορο. Ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Tip

Το αλεύρι ντινκελ περιέχει μια ομάδα υδατανθράκων τους μυκο-πολυσχακχαρίτες που φαίνεται να έχουν  ευεργετική δράση στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Περιέχει φυτικές ίνες και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη συγκριτικά με τις υπόλοιπες ποικιλίες σιταριού. Περιέχει σημαντικές ποσότητες σιδήρου, μαγνησίου και ψευδαργύργου.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή