Ποσέ Αυγά με Γλυκοπατάτα και Avocado


Υλικά για 2 μερίδες

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 2 αυγά poche
  • 100 γρ. Τοματίνια
  • 60 γρ αβοκάντο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το Dressing

  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Ψιλοκομμένος άνηθος
  • Γιαούρτι

Οδηγίες

Κόβουμε σε κομματάκια κύβου την γλυκοπατάτα και μαζί με λίγο λάδι τα ψήνουμε τα μέτριας έντασης φωτιάς σε ένα τηγάνι. Όταν πάρει χρώμα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφού προσθέσουμε 1 κ.σ νερό καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά ακόμα και ύστερα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Για να φτιάξουμε ποσέ αυγά αν δεν είναι φρέσκα πρέπει να τα στραγγίξουμε σε ένα σουρωτήρι για να αφαιρεθεί η περιττή υγρή ουσία. Βράζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι μέτριου βάθους. Όταν το νερό βράσει ανακατεύουμε κυκλικά το νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένας στρόβιλος στον οποίο και  πετάμε μέσα το αυγό προσεχτικά και το βγάζουμε μετά από 2 λεπτά. Σερβίρουμε τις γλυκοπατάτες στα μπολ μαζί με φέτες avocado και poche αυγό προσθέτοντας το dressing.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή