Σουφλέ Φράουλας


Υλικά για 5-6 μερίδες

  • 500 γρ. Φράουλες λιωμένες
  • 4 κ.γ. Φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 5 ασπράδια αυγού χωρισμένα ( 2 μαζί και 3 μαζί)
  • 4 κ.σ. Μέλι (χωρισμένο σε 2 και 2)

Οδηγίες

Αρχικά θα πρέπει να προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 200C. Αφού λιώσουμε τις φράουλες στο blender, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον χυμό λεμονιού, τα 2 ασπράδια αυγού, και 2 κ.σ. Μέλι  και το χτυπάμε με το μίξερ μας σε μέτρια προς μεγάλη ταχύτητα για 10-15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να έχει ελαφριά υφή. Όσο το μίξερ κάνει τη δουλειά του μπορούμε παράλληλα να χτυπήσουμε σε ένα διαφορετικό μπολ τα άλλα 2 ασπράδια μέχρι να αρχίσει και αυτό να δημιουργεί μια απαλή υφή. Καθώς ακόμα χτυπάμε σιγά σιγά μπορούμε να προσθέσουμε το υπόλοιπο μέλι και να χτυπήσουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σχετικά κρεμώδης υφή αυτή τη φορά. Όταν τελειώσουμε και με αυτό το βήμα προσεχτικά μεταφέρουμε το μείγμα μας αυτό στο αρχικό και τα ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά μεταξύ τους. Μοιράζουμε στα κεραμικά ταψάκια το μείγμα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ πάνω απο το κεραμικό φορμάκι και η κορυφή τους να έχει ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα. Τότε είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Μπορούν να φαγωθούν κρύα η ζεστά.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή