Μπισκότα Λεμονιού


Υλικά για 10-12 μπισκότα

  • 80 γρ. αλεύρι ολικής
  • 80γρ. αλεύρι βρώμη
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. μέλι
  • 10 γρ. λιναρόσπορο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. baking powder
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια για επιπλέον άρωμα

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο δοχείο αφού αναμείξεις όσο καλύτερα γίνεται μεταξύ τους το ελαιόλαδο μαζί με το μέλι πρόσθεσε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον λιναρόσπορο και τη βανίλια. Συνέχισε προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακάτεψε μέχρι να δημιουργηθεί ένα “βουτυρένιο” μείγμα. Κάλυψε το δοχείο με μια μεμβράνη και άστο στο ψυγείο για 30-60 λεπτά. Εν το μεταξύ μπορείς να προθερμάνεις τον φούρνο σου στους 180C και να απλώσεις ένα κομμάτι λαδόκολλας στο ταψί σου. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα φτιάξε μικρές μπαλίτσες και ανάλογα με το πάχος που θέλεις να έχει το μπισκότο σου πίεσε με την παλάμη σου περισσότερο πάνω στο ταψί. Ψήσε στους 180C για 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το κάτω μέρος του μπισκότου. Αφότου είναι έτοιμα και τα αφήσεις για λίγο στην άκρη να κρυώσουν, είναι έτοιμα για σερβίρισμα!!

Tip

Για εσένα που έχεις δυσανεξία στη γλουτένη ή θα ήθελες να προσθέσεις λίγη πρωτεΐνη στο γλυκό σου μπορείς να αντικαταστήσεις το απλό αλεύρι με αλεύρι αμυγδάλου και τριμμένη ξηρή καρύδα.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή