Vegan Burger – Φαλάφελ


Υλικά για 10-15 μπιφτέκια

  • 430 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα αποβραδίς και στραγγισμένα)
  • 80 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 15 γρ. άνιθος
  • 15 γρ. φρέσκο κόλιανδρο
  • 1/2 – 1 κ.γ. αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη   
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο σε σκόνη

Οδηγίες

Στο blender σου ανακάτεψε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, τον άνιθο και το φρέσκο κόλιανδρο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια πρόσθεσε το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, κόλιανδρου και κύμινου μαζί με το baking powder και τον λιναρόσπορο και ξανά ανακάτεψε. Άπλωσε λαδόκολλα στο ταψί σου και αφού προθερμαθεί ο φούρνος σου στους 200C βαθμούς, πλάσε τα μπιφτέκια σου στο μέγεθος που θέλεις και ψήσε για 10-15 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Όταν είναι έτοιμα μπορείς να τα συνοδεύσεις με τζατζίκι και σαλάτα!

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή