Τηγανίτες Μπρόκολο | Cibus

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό βρασμένο μπρόκολο
  • 100 γρ. ξινομυζήθρα
  • 4 αυγά
  • 2 κεφαλάκια σκόρδου λεπτοκομμένα
  • 60γρ βρώμη σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού βράσουμε το νερό με λίγο αλάτι , προσθέτουμε το μπρόκολό και το βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να είναι απαλό για το πιρούνι. Σουρώνουμε το μπρόκολο ύστερα και το ψιλοκόβουμε. Αφού ετοιμάσουμε το μπρόκολό σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά μεταξύ τους το μπρόκολο, τα αυγά, την παρμεζάνα, το αλεύρι και το σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για γεύση. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο μπορούμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να φτιάξουμε πλέον τις τηγανίτες και ύστερα να τις σερβίρουμε.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
8 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 155 Kcal
Carbs: 12 g
Pro: 17 g
Fat: 8 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές