Σπιτική Πίτσα Νηστίσιμη - Vegan


Υλικά για 4 μερίδες

Για τη ζύμη:

  • 1φλ. Αλεύρι χαρουπιού
  • 1φλ. Αλεύρι κάνναβης
  • 2φλ. Αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2-3φλ χλιαρό νερό
  • 1κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1κ.γ αλάτι
  • 1φακελακι μαγιά

Για την επικάλυψη:

  • Σάλτσα ντομάτας φρέσκια
  • Μανιτάρια
  • Τυρι σόγιας
  • Πιπεριές πολύχρωμες

Οδηγίες

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι χαρουπιού και το αλεύρι κάνναβης  με τη μαγιά και το νερό. Στην συνέχεια σιγα σιγα προσθέτουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως και πλαθουμε καλά το ζυμάρι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι καλά. Αφήνουμε το ζυμάρι για 40 λεπτά να ξεκουραστεί.

Στην συνέχεια βάζουμε αλεύρι στο ταψί και ανοίγουμε το ζυμάρι. Προσθέτουμε τα υλικά και βάζουμε να ψηθεί για 10-20 λεπτά στους 250 βαθμούς.

Tip

Το αλεύρι από χαρούπι είναι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και ενδείκνυται για άτοκες με υψηλό σάκχαρο . Το αλεύρι κάνναβης είναι ελεύθερο γλουτένης, είναι υψηλό σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες !

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή