Πατσαβουρόπιτα με σπανάκι


Υλικά για 4 μερίδες

  • 80γρ. βρώμη
  • 2 αυγά
  • 160γρ. ανθότυρο
  • 1 k.g σπανάκι βρασμένο
  • 200ml γάλα
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Άνιθος 

Οδηγίες

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Ρίχουμε το μείγμα σε λαδόκολλά και Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

260kcal- Pro 7,2gr Carb 16gr Lip 4,6gr (ανά μερίδα)

Tip

Το σπανάκι ανήκει στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μια κατηγορία λαχανικών που περιέχουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως  βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, σίδηρο, βιταμίνη C, ασβέστιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες. 

Τα οφέλη για την υγεία:

  • Μείωση αρτηριακής πίεσης
  • Βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου
  • Ενισχύει τους μύες
  • Μειώνει τη φλεγμονή
  • Προστατεύει το δέρμα 
  • Έχει αντικαρκινική δράση

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή