ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. Φασολάκια
  • 240 γρ. Ζυμαρικά ολικής αλέσεως 

Για την σάλτσα pesto

  • 60 γρ. Βασιλικός
  • 60γρ.Παρμεζάνα/ Μυζήθρα
  • ½ φλ. Κουκουνάρι
  • 1 κ.γ. Χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ. Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την σάλτσα pesto βάζουμε τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενενοποιηθούν. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασολάκια για 15 λεπτά, ενώ παράλληλά βράζουμε και τα ζυμαρικά μας. Αφού είναι έτοιμα τα φασολάκια και τα ζυμαρικά προσθέτουμε την σάλτα pesto και αν θέλουμε με extra τυρί.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
4-6 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 400 Kcal
Carbs: 60 g
Pro: 17 g
Fat: 15 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές