Πάστα με Φασολάκια και σάλτσα Pesto | Cibus

ΥΛΙΚΑ

Για την σάλτσα Pesto

  • 60 γρ. βασιλικός
  • 1 κ.σ. Κουκουναρόσπορος
  • 1 κ.γ. Χυμό λεμονιού
  • 1 κεφαλάκι σκόρδο
  • 3 κ.σ. Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την Πάστα

  • 125 γρ. Φασολάκια
  • 240 γρ. Μακαρόνια ολικής άλεσης
  • 60γρ.Παρμεζάνα/ Μυζήθρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την σάλτσα pesto βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενενοποιηθούν τα υλικά. Για την πάστα μας αφού βράσει το νερό προσθέτουμε τα φασολάκια και αφού βράσουν για 5 λεπτά τα βάζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Χρησιμοποιούμε το ίδιο νερό που βράσαμε τα φασολάκια για να βράσουμε τα μακαρόνια. Αφού τα στραγγίξουμε σερβίρουμε στο πιάτο με τα φασολάκια, την pesto και παρμεζάνα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
4-6 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 400 Kcal
Carbs: 60 g
Pro: 17 g
Fat: 15 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές