Μελιτζάνες γεμιστές


Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 μελιτζάνες μεγάλες
  • 150γρ. πλιγούρι (1 φλ.)
  • 100γρ. ανθότυρο
  • Κρεμμύδι 
  • Ντομάτα
  • Πιπεριά
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες

Ανοίγουμε τις μελιτζάνες στις μέση και και αδειάζουμε την γέμιση. Ψιλοκόβουμε στο μιξερ το κρεμμύδι τη ντοματα και την πιπεριά. Βάζουμε τη γέμιση της μελιτζάνας και τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το πλιγούρι που έχουμε μουλιάσει για 10 λεπτά σε καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε ξανά τις μελιτζάνες. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά και για τα τελευταία 5 λεπτά προθέτουμε το ανθότυρο τριμμένο πάνω από τις μελιτζάνες.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

222kcal- Pro 5gr Carb 12gr Lip 3,5gr

Tip

Το πλιγούρι έχει πάρει σημαντική θέση τα τελευταία χρόνια στην διατροφή. Είναι δημητριακό και για πολλούς θεωρείτε υπερτροφή. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, λίγες θερμίδες και είναι πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Αρκεί να αναλογιστείς ότι 1 κούπα πλιγούρι έχει λιγότερες θερμίδες, λιγότερα λιπαρά και διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών σε σύγκριση με το καστανό ρύζι.

Τα οφέλη για την υγεία:

  • Μειώνει την δυσκοιλιότητα 
  • Βοηθά στην απώλεια βάρους
  • Βοηθά στην διατήρηση της ισορροπίας της γλυκόζης 
  • Βοηθά στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου
  • Έχει αντιοξειδωτική δράση
  • Βελτιώνει την σωματική κόπωση 

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή