Μανιταρόσουπα


Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • Κρεμμύδι 
  • Σκορρδο
  • Κατίκι δομοκού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ρίγανη 
  • Πιπερι 
  • Αλάτι 

Οδηγίες

Βαζουμε τα μανιτάρια στη λαδόκολλα στο φούρνο με πιπερι αλατι, ρίγανη και σόρδο και ψηνουμε για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι με νερο μεχρι να τα σκεπάσει και βρζάζουμε για 25 λεπτά. Στην συνέχεια τα χτυπάμε με μιξερ χειρός και προσθέτουμε το μισό κατίκι δομοκού και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μιξερ. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λεμόνι.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

125kcal- Pro 7gr Carb 4gr Lip 2gr

Tip

Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, αφού περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων. Μια ιδανική επιλογή για αυτούς που θέλουν να χάσουν βάρος αφού μια γενναιόδωρη μερίδα (100γρ.) μανιταριών αποδίδουν μόλις 13 θερμίδες! 

Τα οφέλη για τον οργανισμό: 

  • Αντιοξειδωτική δράση
  • Ανοσοπροστασία 
  • Καρδιοπροστατευτική δράση
  • Ισορροπημένο βάρος 

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή