Κολοκυθοανθοί με πλιγούρι


Υλικά για 4 μερίδες

  • Ανθοί από 8 κολοκύθια
  • 150γρ. πλιγούρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 30γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες

Βράζουμε το πλιγούρι για 5 λεπτά και το σουρώνουμε. Στην συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολ με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ξύσμα, το αλάτι, το πιπέρι και τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς με το μείγμα και τους βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και νερό μέχρι να καλυφθούν. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Kcal: 180 Pro:9 carb:33 Lip:3

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή