Γιουβέτσι χταπόδι


Υλικά για 4 μερίδες

  • 800γρ. χταπόδι 
  • 350γρ. κριθαράκι 
  • ντομάτα φρέσκια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1κ.γ. κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνης

Οδηγίες

Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει για 40 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ, το κριθαράκι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και την κανέλα. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί και βράζουμε για 15 λεπτά.

Tip

Το χταπόδι είναι πηγή πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και ω3 λιπαρών οξέων, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας κορεσμένων λιπαρών οξέων.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή