Γιουβαρλάκια με πλιγούρι


Υλικά για 2 μερίδες

  • 400γρ. κιμά
  • 1/2 φλ. πλιγούρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κ.σ. μαϊντανός
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι
  • 1κ.γ. αλεύρι
  • Αυγό

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το πλιγούρι, το αυγό, το κρεμμύδι κομμένο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και πλάθουμε. Φτιάχνουμε τα γιουβαρλάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψουμε. Βράζουμε για 40 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά και όταν είναι σχεδόν έτοιμα σε ένα μπολ βάζουμε χυμό από ένα λεμόνι, το αλεύρι, παίρνουμε λίγο ζωμό από τα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό στην κατσαρόλα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Kcal: 300 Pro:28gr Carb:12gr Lip: 5gr.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή