Δίαιτα για δύο - τα μυστικά για να χάσετε μαζί βάρος | Cibus

Δίαιτα για δύο - τα μυστικά για να χάσετε μαζί βάρος

Ένα πολύ συχνό ερώτημα που προκύπτει όταν οι δύο ή ο ένας από τους δύο στο ζευγάρι χρειάζεται να χάσουν βάρος, είναι "πώς να να πείσω τον σύντροφο μου να κάνει διατροφή; Με ποιον τρόπο να τον/ την προσεγγίσω;"

Γίνε εσύ το καλό παράδειγμα
Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από τον σύντροφο σου να τρώει πιο υγιεινά από εσένα. Πρέπει πρώτα εσύ να δώσεις το σωστό παράδειγμα, αλλάζοντας τις διατροφικές σου συνήθειες.

Ψώνισε υγιεινά
Εάν μένετε μαζί, μια ιδανική λύση είναι να ψωνίσεις αυτά που πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι. Γέμισε το ψυγείο με φρούτα και λαχανικά και αντικατέστησε όλα τα προϊόντα με light λιπαρά και ολικής. Δοκίμασε και τα γνωστά superfood, όπως κινόα, κράνμπερις, αβοκάντο που τελευταία είναι πολύ διαδεδομένα. 

Ευκαιρία να μπεις/ μπείτε στην κουζίνα
Εάν δεν ξέρεις να μαγειρεύεις, να μια καλή ευκαιρία να μάθεις. Ψάξε εύκολες και γρήγορες συνταγές ή πρότεινε του να μαγειρέψετε μαζί κάτι καινούργιο. Σίγουρα θα είναι πιο διασκεδαστικό και το σπιτικό φαγητό είναι πάντα πιο ελαφρύ.

Αντικατέστησε τα κρυμμένα γλυκά με υγιεινές λιχουδιές
Σ’ αυτό το κρυφό και αμαρτωλό συρτάρι που όλοι έχουμε, άφησε μόνο λίγο μαύρη σοκολάτα ή παστέλι. Μπορείς να βρεις αρκετά διαφορετικά και υγιεινά σνακ σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων για να δοκιμάσετε μαζί. 

Ξεκινήστε μαζί μια φυσική δραστηριότητα
Βρείτε τι σας αρέσει και θέστε στόχους. Ξεκινήστε ένα ομαδικό άθλημα, ή οποιασδήποτε μορφής δραστηριότητα, που θα σας βοηθήσει και το βάρος σας να ελέγξετε και να περάσετε χρόνο μαζί. Κάτι καινούριο θα σας ανανεώσει σίγουρα και θα σας δώσει κίνητρο να προσπαθήσετε με περισσότερη όρεξη. 

Μην τον/ την κρίνετε
Τα σχόλια είναι περιττά. Μην κρίνετε τα κιλά του/-ης, και την εμφάνιση του/ -ης. Αυτό θα  λειτουργήσει ενοχικά στον ανθρώπινο οργανισμό και ενστικτωδώς οδηγεί σε λάθος διατροφικές επιλογές.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο