Συμβουλές καλοκαιρινής διατροφής: 5 διατροφικά λάθη που πρέπει να αποφεύγεις το  καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που πολλοί άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα της αυξημένης θερμοκρασίας κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα. Τα καλοκαιρινά προβλήματα υγείας μπορεί να είναι απλά όπως ο πονοκεφάλους και ναυτία ή σοβαρά όπως η  θερμοπληξία, η αφυδάτωση, η δυσκοιλιότητα και η διάρροια. Γι 'αυτό συνιστάται στους ανθρώπους να προσέχουν ιδιαίτερα την υγεία τους, κυρίως μέσω της διατροφής και της φυσικής κατάστασης. Η διατροφή σου μπορεί να επιδεινώσει ή να ανακουφίσει τα προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αυτό που τρως είναι ζωτικής σημασίας για ένα υγιές σώμα, καθώς και για τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών ημερών. Όμως, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο σημαντική είναι η διατροφή αυτή τη περίοδο. Οι διατροφικές απαιτήσεις του σώματός σου είναι διαφορετικές για κάθε εποχή. Το καλοκαίρι πρέπει να βεβαιωθείς ότι καταναλώνεις τρόφιμα στην καθημερινή σου διατροφή που είναι ελαφριά και εύκολα για το στομάχι. Επιπλέον, αυτά τα τρόφιμα και τα ποτά πρέπει να είναι σε θέση να σε προστατεύουν από την αφυδάτωση, καθώς και να διατηρούν τα βέλτιστα επίπεδα ενέργειας.

1. Κατανάλωση παγωμένου νερού
Όλοι μας μπορεί να θυμόμαστε τους γονείς μας να μας φωνάζουν καθώς πίναμε παγωμένο νερό μετά από μια ζεστή μέρα. Αυτές οι ανησυχίες δεν ήταν χωρίς λόγο. Η κατανάλωση πολύ κρύου νερού μετά από μια μέρα στον ήλιο μπορεί να σοκάρει το σύστημά σας και να οδηγήσει σε πονόλαιμο καθώς και πεπτικά προβλήματα.

2. Κατανάλωση καφεϊνης
Η καφεΐνη σεαφυδατώνει λόγω της διουρητικής της ιδιότητας. Έτσι, πίνοντας πολύ καφέ ή τσάι το καλοκαίρι μπορεί να σου προκαλέσει πονοκεφάλους και να σε  κάνει να αισθανθείς αφυδατωμένη.

3. Κατανάλωση χυμών και ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σακχάρων
Οι χυμοί και κρύα ποτά περιέχουν υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης, κάτι που μπορεί να αυξήσει προσωρινά την ενέργειά σου, όμως μπορεί να οδηγήσει στην μείωση της ενέργεια σου μετά από λίγες ώρες. Αφαίρεσε λοιπόν αυτές τις κρύες υγρές θερμίδες και βάλε στη καθημερινότητα σου ροφήματα τα οποία δεν περιέχουν ζάχαρη.

4. Εξαντλητικές δίαιτες
Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται έντονη πίεση το καλοκαίρι καθώς βάζουν στόχο να αποκτήσουν το σώμα που ονειρεύονται. Αυτό μπορεί να τους ωθήσει να ακολουθήσουν δίαιτες μόδας που έχουν αμφίβολα διαπιστευτήρια, αλλά υπόσχονται «γρήγορα αποτελέσματα». Η γρήγορες δίαιτες μπορεί να οδηγήσουν στην μείωση της ενέργεια σου, σε πονοκεφάλους, ναυτία και διάρροια. Μην μπαίνεις λοιπόν στην διαδικασία να ακολουθείς αυτά τα σχήματα δίαιτας αφού πιθανότητα δεν θα δεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Φτιάξε ένα ισορροπημένο τρόπο ζωής και κατανάλωνε υγιεινά τρόφιμα τα οποία θα σου παρέχουν την ενέργεια που χρειάζεσαι.

5. Αποφυγή αυγών, ψαριών και κοτόπουλου
Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι τα αυγά, τα ψάρια και το κοτόπουλο δημιουργούν υπερβολική θερμότητα στο σώμα και, ως εκ τούτου, πρέπει να αποφεύγονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο Αυτό δεν είναι αλήθεια. Και οι τρεις τροφές είναι πλούσιες σε άπαχη πρωτεΐνη, η οποία είναι επίσης σημαντική για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους . Ωστόσο, μπορεί να θέλεις να μειώσεις μερίδες πιο λιπαρών κρεάτων όπως είναι το χοιρινό ή το μοσχαρίσιο κρέας. Ανεξάρτητα από τις καλοκαιρινές σου προσδοκίες, είναι σημαντικό να δημιουργήσεις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, οι οποίες θα σε ακολουθούν όλη την διάρκεια του χρόνου.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Ετικέτες:διατροφικά λάθη

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές

Σχετικά Άρθρα